plafondlijsten, hoekornamenten en rozetten

Verschillende plafondlijsten, hoekornamenten en rozetten

Ornamenten vormen de kroon op uw kamer en werden al door de Grieken en Romeinen toegepast. Sindsdien heeft het ambacht niet stil gestaan en zijn er na verloop van tijd diverse stijlen ontstaan, allemaal met hun eigen ontwerpen. De term ornament komt van het latijnse woord Orne, en Ornamentem wat sieraad betekend. Dit versieringselement heeft als doel een voorwerp of gebouw te versieren en heeft verder geen constructieve functie.

Ornamenten zijn in verschillende vormen te verkrijgen. Enkel voor het plafond al heeft u al keuze uit heel veel verschillende plafondlijsten, hoekornamenten en rozetten.

Vroeger werden ornamenten en lijsten veel toegepast in gips, maar tegenwoordig is het makkelijker en goedkoper om Polyurethaan schuim materialen te gebruiken. Dit materiaal is na bevestiging niet van gips te onderscheiden. Bovendien zijn kunststof sierlijsten ook veel gemakkelijker aan te brengen dan gips ornamenten. Alle ornamenten kunnen probleemloos toegepast worden in alle ruimtes van uw woning, kantoor, bedrijfspand etc. Of het nu gaat om een strakke, klassieke of juist een eenvoudige uitstraling, er is altijd wel een ornament, lambrisering, architraaf of sierlijst die past bij uw smaak en de sfeer van uw interieur.

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •