Glas

Je wilt dubbel glas in je ramen, zodat je bespaart op de stookkosten, maar je wilt eerst meer weten over de kosten van dubbel glas. Wij hebben je het vooronderzoek uit handen genomen, zodat je een goed overzicht krijgt van de prijzen en mogelijkheden.

Wat kost dubbel glas?

De prijs van dubbel glas is afhankelijk van de grootte van het raam dat je wilt plaatsen. Dubbel glas bestaat uit 2 glazen platen met een ruimte ertussen waar lucht in zit. Deze ruimte zorgt voor de isolerende werking, waarmee je bespaart op je stookkosten. Hierdoor verdien je de investering in dubbel glas in gemiddeld 10 tot 15 jaar terug. Veel voorkomende projecten en de bijbehorende prijzen zijn in onderstaand overzicht op een rij gezet. De prijzen zijn inclusief plaatsing.

Project (in mm) Gemiddelde prijzen Gas besparing per jaar
Raam (1000×1400) €180 – €240 28 m³
4 raampjes in deur (600×800) €250 – €300 38 m³
Alle ramen rijtjeshuis (15 m²) €2.000 – €3.000 300 m³

Door middel van 3 voorbeelden worden de prijzen toegelicht:

Hoogste besparing

Je wilt zoveel mogelijk besparen op de energiekosten en daarom laat je alle ramen in je rijtjeshuis vervangen met dubbel glas. De totale oppervlakte van alle ramen samen is 15 m². Dit project laat je uitvoeren vanaf € 2.000.

Kapot raam

Een bal door het keukenraam. Het kan iedereen overkomen, maar het glas dient wel vervangen te worden. Je kiest voor dubbel glas. Het vervangen van dit raam van 1,4 m² kost je zo’n € 180 tot € 240, als je er niet voor verzekerd bent.

Klein project

De enkel glas ramen in de voordeur laten te veel koud binnen, waardoor je meer energie verbruikt dan nodig is. Je besluit ze te vervangen met dubbel glas. Deze 4 ramen van elk 60 cm bij 80 cm kosten samen €250 tot €300.

Uit welke kosten bestaan de dubbel glas prijzen?

393x437xDubbelglas
De dubbel glas prijzen zijn opgebouwd uit arbeidskosten, materiaalkosten, voorrijkosten en afvoerkosten. De voorrijkosten worden beinvloed door de afstand tussen het bedrijf en je woning. Daarnaast is er de mogelijkheid om de glaszetter het oude glas te laten afvoeren, zodat je niet met de troep achter blijft. Op onder meer de arbeidskosten heb je invloed door meerdere offertes te vergelijken en daar de beste deal uit te kiezen. Dit kan de prijs tot 40% verminderen. De gemiddelde arbeidskosten zijn € 40 tot € 70 per m² of € 35 tot € 45 per uur. Het plaatsen van dubbel glas gebeurt over het algemeen binnen 1 werkdag. De materiaalkosten zijn afhankelijk van enkele keuzes die je zelf maakt. De keuzes worden hieronder verder toegelicht.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bij de aanschaf van dubbel glas heb je een aantal keuzes om te maken:

Keuze 1: Welke dikte?

De twee glazen platen van dubbel glas hebben beide een andere dikte. Het glas aan de buitenkant is minstens even dik of dikker dan het glas aan de binnenkant. Welke dikte bij jouw woning past is mede afhankelijk van je kozijnen. Vraag bij twijfel dus altijd een glaszetter om advies. Je hebt de volgende keuzes voor dubbel glas:

Buitenglas Binnenglas Gemiddelde prijs per m²
4 mm 4 mm €42
5 mm 4 mm €45
6 mm 4 mm €50
6 mm 5 mm €52
8 mm 5 mm €64
8 mm 6 mm €66

Keuze 2: Veiligheidsglas of niet?

Naast gewoon dubbel glas heb je de keuze voor veiligheidsglas. Veiligheidsglas is speciaal gemaakt om ernstige ongelukken te voorkomen wanneer het glas kapot gaat.

 • Gelaagd:

Gelaagd glas bestaat uit 2 glazen platen die op elkaar geplakt zijn met een folie ertussen. Wanneer het glas breekt, valt het niet in stukken uitéén, maar blijft het een geheel. Gelaagd glas is brandveiliger en meer inbraakwerend dan gewoon glas. Gelaagd glas is te verkrijgen voor een bedrag tussen de €60 en €100 per vierkante meter.

 • Gehard:

Gehard glas is extra sterk glas. Het is namelijk 5 keer zo sterk als gewoon glas. Wanneer gehard glas toch kapot gaat dan valt het in stukken uitéén, maar deze scherven zijn niet scherp. Hiermee worden verwondingen voorkomen. Gehard glas kost zo’n €40 tot €80 per m².

 • Draadglas:

Draadglas is glas waarin staaldraad is verwerkt. Door het gebruik van staaldraad is het glas steviger en breekt het niet snel in kleine stukken. De prijs van draadglas is €40 tot €60 per m².

Keuze 3: Wel of geen ventilatieroosters?

Naast het vervangen van het glas, heb je ook de keuze om ventilatieroosters te laten plaatsen. ventilatieroosters zorgen voor een drogere lucht in huis, waardoor schimmels en houtrot worden voorkomen. Ventilatieroosters zijn daardoor goed voor de gezondheid. Daarnaast wordt drogere lucht sneller opgewarmd, waardoor je minder stookkosten hebt. Kleine ventilatieroosters zijn te verkrijgen vanaf €15 en grote ventilatieroosters vanaf €60.

Keuze 4: Alternatief

Heb je enkelglas en is het plaatsen van dubbel glas geen optie of wil je het kozijn niet vervangen? Dan zijn voorzetramen een goed alternatief. Hierbij wordt er een glasplaat, inclusief frame, tegen de binnenkant van het huidige raam geplaatst. Dit heeft hetzelfde effect als dubbel glas en is een makkelijk te plaatsen alternatief. Voorzetramen kosten €120 tot €160 per vierkante meter inclusief plaatsing.

Vind de beste deal

Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan. en wij zoeken voor u de beste oplossing.

Extra Bespaartips

Onderhoud het kozijn

Het is erg vervelend als je raam lekt, waardoor er kou naar binnen komt of er vocht in je dubbel glas zit. Dit voorkom je door de kozijnen goed te onderhouden. Maak ze regelmatig schoon, want goed onderhoud bespaart je vervelende kosten in de toekomst.

Kies voor HR+++

Naast gewoon dubbel glas zijn er nog beter isolerende glassoorten. De beste is HR+++ glas. Dit glas bestaat uit 3 platen met 2 ruimtes er tussen. De ruimtes worden opgevuld met edelgas, dat meer isoleert dan gewone lucht. HR+++ kost per m2 enkele tientjes meer, maar de besparing op energiekosten wordt ook hoger. Ook is de terugverdientijd korter bij HR+++.

Vraag eens of de buren een project hebben

Je kan op de voorrijkosten van een glaszetter besparen als je hem meerdere projecten levert in dezelfde straat. Vraag eens aan de buren of zij niet ook een project voor de glaszetter hebben, zodat jullie de voorrijkosten kunnen delen.

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •